Michaela Eliasson
En blandning av studentliv i Västerås och resor hem till familjen i Stockholm

Kvällsbad med Charles och Nela

En badbild från 2007 vid Raman hemma i Haninge, med mitt korta svarta hår och världens minsta handduk.

Nu på kvällen åkte jag, Oskar, Charles och Nela iväg till Lisjö för att bada. Skönt i vattnet var det och ganska folktomt, så det var mysigt. Vi kom ganska precis hem, och jag sitter nu i soffan och myser med morgonrocken för att få tillbaka lite värme, ska nog alldeles strax gå och lägga mig, eventuellt läsa lite, börjar bli dags nu känner jag.

Har haft mamma och lillebror på besök

Min mamma och min lillebror Martin kom på besök igår. Igår på dagen visade jag dem runt lite i Hallstahammar och kikade i butikerna på torget och så, sen gick vi hem och lagade mat. På kvällen stack vi + Oskar hem till Charles och Nela för en lång och mysig fika.

Idag åkte jag, mamma och Martin in till Västerås för att kika runt lite i affärer, fint väder var det med undantag för ett litet regnoväder som snabbt blåste bort. Gick och lämnade mamma och Martin vid tåget vid klockan 4, sen gick jag till Lindex och köpte strumpbyxor för ett presentkort som snart går ut och väntade på att Oskar och Nela skulle sluta jobba så vi kunde åka hem. 

Väl hemma åt vi middag och Matte och Emil kom på besök mitt i måltiden, sen kom Patrik och sen kom Nela över också. Killarna satte sig i vardagsrummet och spelade tv-spel (där sitter de fortfarande) och jag och Nela blev kvar i köket och pratade allvarliga saker. Nu sitter jag i sovrummet och jobbar lite medan killarna spelar.

Här har ni lite bilder från gårdagen och dagen:

Ber om ursäkt för inaktivitet, jag har haft lite bloggtorka. Kompenserar för det med en av världens finaste låtar.


Gårdagen


Bild från Gubbskivan på China Station i juni. Hanna, jag och Karro.

Igår blev det ingen uppdatering, jag trodde att jag skulle vara hemma hela dagen och städa, men så blev det inte. På förmiddagen ringde min svärmor och frågade om vi skulle ta en promenad, så det gjorde vi, vi var ute och gick i 1 ½ timme och visade mig runt på olika ställen som är bra att promenera på. sen följde jag med hem till dem och åt lite lunch och pratade bort hela eftermiddagen, helt plötsligt var klockan halv 6! Då gick jag och mötte Oskar vid bussen så att vi kunde handla lite mat. 

När vi kom hem sen så började vi städa och diska och så, och när vi var färdiga var jag alldeles för trött för att skriva ett blogginlägg. 

Vad jag ska göra idag har jag ingen aning om, men klockan är ju bara 9 än så länge.

Plågar mig själv med lite fönstershopping, men vad ska man göra när plånboken säger nej?


Everybody, let's Zumba!


Fick låna dessa av min svärmor, Zumba toning sticks, som helt enkelt är vikter man håller i under träningspasset. Zumba är den roligaste träningsformen jag hittills har prövat, och jag tycker att alla borde prova det. Det är roligt även om man inte kan stegen ordentligt!


Frukost, lunch och middag för en sjukling


Idag mår jag lite bättre och har lättare att äta, men att ställa sig och laga mat när man är sjuk är ingen höjdare, dessutom är jag inte sugen alls på pyttipanna eller något liknande vi har hemma. Den här tallriken är perfekt för mig, jag som älskar frukt, tur att vi har massor hemma!


Det är lite 90-tal på min spellista idag


Nerbäddad i soffan med dator och TV


Ligger hemma och är sjuk. Oskar är på jobbet och jag har supertråkigt. Har legat i soffan hela dagen med både dator och TV och växlat mellan dem. Ska försöka mig över till Charles och Nela strax för att lämna deras balkongbord de glömde i lördags, och ska nog posta brev när jag ändå är ute. Det har regnat hela dagen så jag får passa på nu när det är uppehåll.

Vad har ni gjort idag?

Fåglarna på grannhusets tak, det konstigaste jag sett på mycket länge, det tog aldrig slut!


Lördagsmyset med de fina grannarna


Förklaring till min nya bloggkategori

Nu ska jag förklara för er vad den här kategorin, "Saker folk kläcker ur sig" är till för. Det är så här att folk i min närhet ofta kläcker ur sig roliga kommentarer som är värda att minnas, och då är det roligt att dela med sig av dem också, och det är det jag ska göra i den här kategorin.

Här har ni nummer 1!

"Vad är det här? Ska majs se ut så här? Jävla Pocahontasgrönsak."

Lite senare...

"Men den är rätt rolig och spännande att ta på."

- Jonella Osbeck


Lördagsmysigt med fika och grillning


Jag har äntligen packat upp min laptop och mitt högtalarsystem till den här i lägenheten, så nu slipper jag låna Oskars dator. Sitter vid Nisses skrivbord, han är i Rättvik, och när han kommer hem nästa helg så flyttar han ut, så då måste jag köpa ett eget skrivbord. Oskar sitter i soffan och är elak mot mig och er bloggläsare, otrevlig är han.

Vi hade precis besök av Oskars föräldrar, bror och mormor som var här på fika, och Janne satte upp lampor i hallen, sovrummet och extrarummet. Nu ÄNTLIGEN kan vi se någonting här hemma. Oskars lillebror Erik är fortfarande kvar här och har hjälpt oss att städa lite. Nu ska jag dammsuga, sen ska vi iväg och handla det sista till ikväll, då kommer Charles och Nela över och vi ska grilla och mysa! :)


Högskolan, här kommer jag!


Jag gör ett försök att dra igång med träningen

Idag blev jag medlem på hemsidan www.funbeat.se, som helt enkelt är en sida för att föra logg över din träning så som jag har förstått det. Charles var medlem och uppdaterade på facebook, och jag tänkte att jag skulle göra samma sak. Jag har ju länge funderat på vad jag ska göra för att motivera mig själv till att träna, och att alla på facebook vet om att jag borde träna och märker när jag inte gör det kanske är rätt väg att gå? Jag vet inte..om inte annat så får jag själv koll på min träning, och det är ju bra! :)

Så håll utkik, snart så ska jag bli nyttig och börja träna igen.

 


Uppdatering i flytten


Nu är vi framme. Vi har burit upp alla kartonger och möbler och även blivit bjudna på flyttpizza av mina svärföräldrar. DUSCHAT har vi också gjort, det är galet varmt. Oskar har gått och lagt sig för att sova nu, och jag ska börja leta efter kartongerna med kläder i så att jag slipper gå runt i morgonrock. :) eventuellt åker vi in till Västerås och Power meet senare.

Idag flyttar jag från mitt kära Haninge