Michaela Eliasson
En blandning av studentliv i Västerås och resor hem till familjen i Stockholm

Grupparbete, sakta men säkert


Idag har jag, Robin och Elin jobbat lite med grupparbetet. Det känns som om det går långsamt, men jag tror att det kommer att bli bra imorgon när vi ska redovisa, även om det känns väldigt långt dit. Ska sammanställa allting idag. Jag gillar det här grupparbetet ändå, det är intressant. Tänker inte ge mig in i att skriva om vad det handlar om, för då blir ni bara förvirrade. Nu har vi i alla fall slutat för dagen, även om vi mest pratade om annat, som politik, disney, kungafamiljen, lärare och 90-talet.

Och lite saker till mig själv blev det också


Köpte saker till mig själv idag också. Jag köper sällan saker till mig själv, särskilt i juletider. Men idag kände jag att jag behövde det. Så blev en topp, den glittrar lite också, men det syns inte på bilden. Och mystofflor! Har tänkt köpa sådana länge, och nu gjorde jag det äntligen. Sitter med dem på mig i soffan nu, de är helt underbara. 

Julmarknad, shopping och fyrverkerishow


Idag var jag och Elin nere på julmarknaden. Själva marknaden var inte så mycket att hurra för faktiskt. Hittade inte ens brända mandlar. Det är ingen riktig julmarknad om man inte känner lukten av brända mandlar. Så vi gick mest i vanliga affärer och shoppade istället, och jag är nu klar med alla mina julklappar, känns skönt att vara ute med det i god tid. Vid 17:00 blev det fyrverkerishow med musik, det var mäktigt!

Shoppinglördag

Åkte med Elin till Dollarstore idag för lite julshopping! Exakt en månad före julafton satte vi igång. Tog ett tag i kassan, men vi fick mycket köpt, både julklappar och till oss själva. Efter att jag kom hem har jag spenderat tiden med att slå in paket, försöka hitta ett ställe att förvara allting jag köpte (är inte van med liten lägenhet ännu) och beställt fler julklappar samt lite kurslitteratur på nätet. Pengarna har garanterat spenderats idag, och igår då jag betalade räkningar. Men är det jul, så är det jul (jag ser till och med fram emot julen i år. Förut HATADE jag julen)

Min fredag (gårdagen alltså)

Gårdagen spenderade jag hemma hos Elin. Vi gick redan på morgonen iväg till Ica för att handla lunch + detta som visas på bilden ovan. Vi jobbade på med vårat grupparbete som ska redovisas på tisdag, och när vi var klara med det så satte vi oss och kollade igenom hela Mysteriet på Greveholm (som jag aldrig sett innan) och hade julmys. 

Senare på kvällen gick jag hem till Mathilda för att dricka lite vindrinkar och spela Mario Kart, och ett krångligt gitarrspel som jag kastade ifrån mig ganska snabbt!

He is We - I wouldn't mind

 Merrily we fall
Out of line, out of line
I'd fall anywhere with you
I'm by your side

Swinging in the rain, humming melodies
We're not going anywhere until we freeze

I'm not afraid, anymore
I'm not afraid

Forever is a long time
But I wouldn't mind spending it 
By your side

Carefully we'll place for our destiny
You came and you took this heart, and set it free
Every word you write or sing is so warm to me, so warm to me
I'm torn, I'm torn to be right where you are

I'm not afraid, anymore
I'm not afraid

Forever is a long time
But I wouldn't mind spending it 
By your side

Tell me everyday I get to wake up to that smile
I wouldn't mind it at all
I wouldn't mind it at all

You so know me
Pinch me gently
I can hardly breathe

Forever is a long, long time
But I wouldn't mind spending it 
By your side

Tell me everyday I get to wake up to that smile
I wouldn't mind it at all
I wouldn't mind it at all

Vad gör jag i Västerås egentligen?

Det här är till er hemma i Stockholm som inte riktigt har koll på vad jag gör i Västerås egentligen, så här har ni en liten video där Anna berättar om utbildningen, så nu kanske ni förstår lite bättre vad jag sysslar med härborta, jag verkar inte förklara bra.

Härlig kväll med fint sällkap


Idag kom fina Mikaela och åt middag med mig, det blev falukorv, som tydligen är en het favorit hos den här tjejen, haha! Efter middagen så satte vi igång att göra milkshake, och det blev så gott att vi knappt pratade under tiden vi drack. Sen satt vi med matkoma i soffan läääänge och pratade om allt mellan himmel och jord.

Nu ska jag skriva lite på tentan och slökolla på TV, och hoppas att min huvudvärk går över snart.

Där ligger du, bortglömd i bokhyllan


De som kände mig i gymnasiet tyckte att jag var skitjobbig, hade alltid kameran i högsta hugg och skulle ta bilder på allt och alla, vid alla tillfällen. (Jag tror fortfarande att ni kommer att tacka mig om 20 år). När jag köpte systemkameran 2010 så fanns det ingen återvändo, jag satt fastklistrad vid den hela tiden, och den var med vid alla spännande händelser. Men sedan jag flyttade hemifrån, har kameran i princip varit vilande. Jag själv har använt den 3 gånger sedan jag flyttade sommaren 2011, och den har varit utlånad till andra. 

Varför? Det har jag inget svar på. Nu för tiden använder jag mobilen om jag är iväg på saker och vill ta bilder, ofta på mig sälv och mina kompisar. Det är smidigare, mobilen har jag ju ändå alltid med mig, den får plats i fickan. Systemkameran är tyvärr lite klumpig att ta med sig överallt, även om den tar hungra gånger bättre bilder (även om systemkameran inte är någon superkamera heller) Den ligger nu helt bortglömd i bokhyllan och används inte, men jag har inte hjärta att sälja den heller. Jag kanske borde ta mig i kragen och börja ta med mig kameran ibland?


P!nk - Try


Jag lever ett annat liv nu, ett nytt liv

Som alla säkert redan vet, så har jag och Oskar gjort slut. Det var i slutet av September som vi gick skilda vägar. Anledningarna till att det blev så är ingenting som jag kommer skriva om här i bloggen, och jag beskyller ingen för det som hände. Jag är heller inte intresserad av någon form av smutskastning mellan honom och mig. Allt jag någonsin har velat är att allt ska skötas på ett snyggt sätt. Nu har det kanske inte gjort det helt och hållet, och det är synd. Men vi kan sammanfatta det som att vi kämpade mot problem vi stötte på i över ett år, och till slut fungerade det inte längre helt enkelt. 

I alla fall, jag har flyttat från Hallstahammar där vi bodde ihop, till en egen liten etta i Västerås. Jag tog med mig Leiya såklart, och vi stormtrivs här i Gideonsbergsområdet där vi bor. Det känns lite annorlunda att bo ensam, det kommer nog ta ett tag för mig att vänja mig, men det kommer att gå kanonbra tror jag. Är väldigt skönt att bo närmare stan och skolan.

Jag och Oskar blev tillsammans i Oktober 2008. Det är ett 4 år långt förhållande. Med förlovningsringar och samboliv. Jag har glömt hur man är singel, hur man är ensam. Framför allt så känns det konstigt att inte behöva ta hänsyn till någon annan på samma sätt, samtidigt som det är väldigt skönt. Jag behöver inte göra alla saker jag inte kunde göra förut, men det är skönt att veta att jag kan om jag skulle vilja, till exempel plugga en termin utomlands, eller bara en sådan grej som att spontant åka någonstans, eller vara ute hur sent jag vill utan att behöva förklara mig och så vidare.

Jag trivs i mitt nya liv. Jag mår bra, och jag njuter så gott jag kan. Det här förhållandet kommer jag aldrig någonsin att kunna släppa till 100 %, det kommer följa med mig genom livet, och jag hoppas att jag en dag bara minns de bra sakerna och kan ta med mig den erfarenheten. Under tiden tänker jag ha roligt, och leva som en ungdom ska leva, inte som en gift, bitter gammal dam. Jag är student, och jag tänker leva som en, samtidigt som jag ska göra allt jag kan för att behålla vännerna jag fått i Hallstahammar.

Jeffrey Campbell Lita, sjukt snygga

                               
Jeffrey Campbell Lita-skorna är så himla snygga. Jag skulle kunna sitta i flera timmar och titta på bilder av de här skorna. Jag har även provat ett par, och de är riktigt sköna att gå i. Problemet? Som vanligt tänker jag på min längd. Som jag är, utan skor, är jag 179 cm lång. Ni kan matematiken själva, med dessa skor skulle jag bli riktigt, riktigt lång. Alla säger alltid att det är snyggt att vara lång och att jag borde vara stolt över min längd. Men allvarligt talat, hur kul är det på en skala att gå ut på krogen som tjej och vara längst? Vissa passar i att vara riktigt långa, men jag tycker verkligen inte att jag gör det. Hade jag varit 20 cm kortare än vad jag är så hade jag inte tvekat. De här ursnygga skorna skulle jag ha på mig så ofta jag bara kunde tills fötterna blödde.Ferras - Hollywood's not America


Det där med att blogga

Nu har jag bytt design till en lite enklare, med mindre krussiduller. Försöker ännu en gång få igång min motivation till att blogga, men det är så svårt. Varför vet jag inte. Jag bloggade ju förut med 500 unika läsare varje dag, varför är det så svårt nu?

Jag får väl mjukstarta lite helt enkelt. 

Så här ser jag ut nu för tiden, på ett ungefär. Den mörka hårfärgen är tillbaka.