Michaela Eliasson
En blandning av studentliv i Västerås och resor hem till familjen i Stockholm

Lördagshäng med Ronja

Imorse rövade Ronja iväg mig till Rudan för att umgås lite. Solen sken och det var fantastiskt väder, med utantag för de stunder då man höll på att blåsa bort. Vinden gjorde också att vi inte märkte när vi brände axlarna, så nu är vi tomater båda två.Helg i Arboga, sjukdom och tillbaka till Stockholm


Har hänt en del sen sist jag skrev. Jag kom hem till Hallstahammar, stannade i tre dagar och gjorde mest ärenden, men hann även umgås med lite kompisar. I fredags åkte jag och mina bävervänner som är med mig på bilden, till Herrfallet i Arboga för en fadderutbildningshelg, där jag blev kanonsjuk med feber, halsont och snuva och allt vad det innebär. Kom tillbaka till Hallstahammar igen i söndags, var hemma i två timmar, sen åkte jag till Stockholm, och här är jag fortfarande, stannar till på måndag är det tänkt. 

Fortfarande sjuk, men på bättringsvägen. Min lillebror Martin fyller år idag den 16:e, 17 bast blir han, den rackaren. Tiden går fort. 

Det enda jag har planerat den här veckan är att träffa min favoritMadde på torsdag och att det är födelsedagskalas för lillebror på söndag. Lugnt och bra.

Tidig födelsedagspresent från mamma


Idag var jag och mamma nere på Port73 och kollade efter skor till henne bland annat, och så trillade vi in på Inn & Finn, för att kolla på småprylar bara. Och så hittade vi den här resväskan! Vi pratade tidigare i veckan om resväskor, och att hon ville ge mig en i tidig födelsedagspresent så att jag kan ha när jag, Oskar, Charles och Nela åker till Rhodos i sommar. Mamma, som är van resenär fick godkänna väskans kvalité och pris, och sen var det klippt! Det bästa med hela väskan är att den har en kompass på handtaget, som jag hittade när vi kommit hem. Bra tyckte mamma, då skulle jag hitta till Rhodos.

Myskväll med min favoritMadde


Igår mötte jag upp Madde på kvällen och stack hem till henne och lagade tacos som vi åt på den inglasade balkongen tillsammans med massa gott dricka, och sen glodde vi på TV i soffan och åt lite godis och så. Jag har ju trots allt tränat hela veckan, så lite får man nog lov att äta!

Det var längesedan jag träffade Madde, så var kul att hinna umgås lite innan det är dags att åka hem igen.

Stockholmssemester är livet


Nu har jag varit här i Stockholm i över en vecka, och kommer att åka härifrån på måndag, alltså 2 veckors "semester" här. Hur skönt som helst, jag kände verkligen att jag behövde det. Men nu kommer det kännas konstigt att åka härifrån. Har blivit bortskämd med hur ofta bussar och tåg går, till skillnad från i Hallstahammar. 

Vad har jag gjort den här veckan då? Jag har träffat massor med människor, haft superroligt, tränat mycket och pluggat också. Skriver en hemtenta som ska in på tisdag, och det är perfekt att jag kan sitta här i Stockholm och skriva och blanda nytta med nöje. 

Blir mycket Stockholm nu, jag åker härifrån på måndag nästa vecka, är i Hallstahammar tisdag, onsdag och torsdag, på fredag åker jag till Arboga på utbildning och stannar till söndagen, och sen på måndagen så åker jag tillbaka hit till Stockholm igen för att stanna i en vecka. Åh, vad jag saknar att bo här, mitt fina Stockholm.