Michaela Eliasson
En blandning av studentliv i Västerås och resor hem till familjen i Stockholm

God Jul mina vänner!


Klockan 2 ska vi hem till mina svärföräldrar och fira Julafton med lite släktingar till Oskar. Det ska bli mysigt, men känns konstigt att inte fira med min familj i år. Nåväl, på tisdag får jag fira med dem, jag får tänka på det.

God Jul på er!

Allting kommer bli bra


Känner lite hatkärlek för den här låten. Har lite svårt att sätta fingret på vad det är. Men den förtjänar att spelas här ändå, så på något vis måste jag ju tycka om den i alla fall. :) Även om videon är skitjobbig!

Julklappsbyte på Klubben

Idag var det julklappsbyte på klubben! Alla fick köpa en grej var som fick kosta mellan 20-50 kronor ungefär, slå in, och sen fick man slå tärning om vem som fick välja paket först, och så fortsatte det i den ordningen. Jag fick välja paket relativt sent, men mitt paket var helgrymt! Ett paket med 2 pistoler för gummipilar, en tavla att skjuta på och en polisbricka! Haha, kommer passa perfekt nästa maskerad.

Förutom julklappsbyte så fikade vi och spelade ett spel som hette "Kill Doctor Lucky", som var lite liknande Cluedo, fast man skulle springa omkring i olika rum och på ett strategiskt sett döda en karaktär utan att någon kunde se in i det rummet. Jag lyckades vinna en gång, jag vinner aldrig i sådana spel annars, tjoho!
Hade inte kameran med mig, så ni får nöja er med två dåliga mobilbilder.

27e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.En väldigt suddig bild, och det är nog inga andra än jag, Annica och Nela som förstår hur rolig den här bilden är. Bilden är tagen i augusti på Jonas avskedsfest. Jag trillade ner i badkaret, och Annica tyckte att det var en JÄTTEBRA idé att sätta sig i mitt knä då. Detta är resultatet. Ben åt alla håll och kanter.


26e bilden: Någon/några som du alltid har roligt med.Ingen närmare beskrivning krävs.


25e bilden: En person som alltid gör dig glad.


Min vän Olle! Alla borde ha en Olle. Jag och Olle lärde känna varandra i ettan på gymnasiet när vi läste drama tillsammans, och skulle spela mot varandra i en uppsättning av "Mormor gråter" av Jonas Gardell (med lite twistar här och var), som pappa och mamma i berättelsen. Det hela slutade med att jag dödade Olle. Inte visste jag då, att jag 3 år senare faktiskt skulle ha en god vän som alltid har ett skämt i bakfickan att muntra upp en med? Även om det numera är från skilda håll. Jag i Hallstahammar och han i Örebro. Men vi är ett bra team ändå!
Olle och jag på Gubbskive-efterfest på China Station, Maj 2011.

4:e advent

Idag är det fjärde advent, och som jag skrev i det tidigare inlägget så var vi iväg till Enköping för adventsfika hos Oskars mormor. Det var trevligt! Det har inte blivit något bloggande den här helgen, i fredags var det fest på Gåsmyren och Kåren, och jag sov kvar hos Anna tillsammans med Elin natten till igår, och stack nästan direkt hem till svärföräldrarna för lite julbakning + middag. Sen har det helt enkelt inte hunnits med! 

Den här veckan gäller skola måndag-onsdag, innebandy på tisdag, julklappsbyte på Klubben på torsdag, köpa de sista julklapparna till julklappsbytet på fredag, samt hem till svärföräldrarna på middag på fredagen. På lördag är det ju julafton, då blir det hem till svärföräldrarna igen, firar jul här i Hallstahammar iår tillsammans med Oskars släkt. På söndag är det juldagen, och då är det julklappsbyte med en annan del av Oskars släkt. Mysigt och spännande! Kommer hem till Stockholm den 26:e, och firar jul med min familj den 27:e.

Dagens

Så här såg jag ut idag när vi var iväg till Enköping på adventsfika. Svart tunika från Kappahl, kavaj från H&M, Shorts från H&M och Blå strumpbyxor med svarta prickar från Lindex. (Haha, Leiya ville också vara med på bild idag)

Varför är jag så lång?

Det är så frustrerande att vara lång ibland. Visst är det praktiskt, jag når saker som andra inte når till exempel. Men att dra på sig dessa snygga skor innan man går ut på krogen, det gör mig till en jätte, och då känns det som om allt det snygga försvinner! Med dessa skor på mig skulle jag bli 193 cm lång. Frustreeeeerande!

24e bilden: En bild som gör dig glad.


Thomas Sabo

Har suttit och kollat ut några berlocker till mitt Thomas Sabo-armband jag fick när jag tog studenten. Jag bestämde mig redan från början att jag inte bara ska ha "snygga" berlocker på armbandet, utan jag vill att de ska betyda någonting också. När jag fick armbandet satt det en berlock med en röd klacksko på redan, vilket i sig inte betyder någonting speciellt för mig, men den berlocken påminner mig ändå om min studentdag. 


23e bilden: En bild från i somras.

Vi kör en till idag, så att jag blir klar med den här bild-listan någon gång. Har ju bara hållt på sedan augusti..

Elin, jag, Nina och Ronja i hytten på Helsingforskryssningen, 2:a augusti.


22a bilden: En bild på en tid du saknar.


Bilden är tagen i maj år 2006 i Fleury Les Aubrais, Frankrike. Mig hittar ni som tredje från höger, svettig som få. Jag och en del av mitt basketlag fick chansen att åka till Frankrike i ett par dagar för att spela en basketturnering. Vi åkte tillsammans med Västerhaninge Friidrott och Dalarö fotboll som också skulle tävla i sina grenar/sporter mot Italien, Bosnien och Frankrike. En upplevelse jag aldrig kommer att glömma! Inte nog med att det var första gången jag var utomlands, jag fick också spela basket, vi vann turneringen och jag träffade så mycket nytt folk.

Nu är det inte just den här resan jag saknar, utan hela mitt basketliv.

Skin

Machinae Supremacy - Skin
"In the corner of your eye
I can see into your mind
A shadow beneath your smile
Something hidden deep inside
Silently you wait for someone to see you"

Kärleken till psykologi

Psykologi är helt klart det roligaste ämnet jag läser i mitt program. Det slår pedagogik och sociologi alla gånger, även om de också är intressanta ämnen. Jag har alltid varit intresserad av psykologi, och jag är nästan hundra procent säker på att jag kommer att fördjupa mig inom något psykologiämne när det väl är dags för det. Kursen vi började idag heter "Individens upplevelser och beteende", och jag har stora förväntningar.

Psychology, Kowalski & Westen 6th edition. Monsterboken som väger ton!


Dagens

Dagens klädsel blev fotograferad med mobilkameran idag, helt impulsivt! Dagens klädsel bestod alltså av mina nya svarta jeans från Lindex, som är de skönaste jeansen jag någonsin ägt, mitt jättestora pistagegröna linne som också är från Lindex, samt en stor och skön cardigan som jag inte vet var den är köpt. Inte så jättefancy, men skönt!

Det där med att vara stark

Mina vänner brukar alltid säga att jag är den starkaste personen de känner, har fått höra det i många år. Igår läste jag igenom mina handskrivna dagböcker, som jag skrivit i sedan jag var 7 år. Det är 11 år av mitt liv, nedskrivet. För att inte tala om mina dagböcker på internet, så som bilddagboken som jag använde mig mycket av 2007-2009. Och när jag läste igenom allt det jag har skrivit, så såg jag ingen stark person. Jag såg en livskamp, och ingenting mer. Är man verkligen stark när man bara gör det man måste för att överleva?

21a bilden: En person som alltid ställer upp för dig.


Min mamma, min fina mamma. Hon är bäst.


Prinsessan Leiya


3:e advent

Dagen började återigen med en storfrukost tillsammans med våra gäster innan jag följde med dem in till Västerås när de skulle åka hem. Det var 1 ½ timme kvar tills deras tåg skulle gå, så vi tog en promenad ner till hamnen, där hade jag aldrig varit innan, men fint var det! Är nog ännu finare på sommaren kan jag tänka mig.

När de gick på tåget satte jag mig på bussen tillbaka till Hallstahammar, där Oskar mötte upp mig i centrum så att vi tillsammans kunde gå till Skantzen där det var någon julmarknad. Ingenting att hänga i julgranen direkt (he-he), men vi fick en promenad i vinterkylan i alla fall (jag vet att ni där hemma i Stockholm inte har så mycket vinter ännu, men här har vi minsann snö!) Sen gick vi hem, och nu har jag haft tvättstugetid hela kvällen, blev precis klar med att hänga upp allting. Oskar gick och la sig nyss, men jag är ledig imorgon så jag tänkte stanna uppe ett tag till och titta på film.


Lisa och Anton i hamnen.


Marknad på Skantzen.


Påklädd för vinterkyla.

Finbesök från Stockholm

Mina vänner Lisa och Anton som jag gick i gymnasiet med är hos oss här i Hallstahammar på besök över helgen, superkul! De kom igår kväll, då visade jag dem runt lite i Västerås innan vi åkte hem och hade lite fredagsmys med pepparkakor och glögg och pratade livet. 

Imorse var jag iväg på Knatteskutt och jobbade för allra sista gången, sen gick jag hem igen för att servera storfrukost till oss och gästerna! Sedan har dagen varit lugn, vi har lekt med katten, spelat spel och tittat på film. Och ätit god mat! Imorgon vet jag inte riktigt vad vi ska göra innan de åker hem, men det löser sig, jag är glad över besök, även om vi inte gör någonting speciellt! :)


En julig önskeoutfitAllting är hämtat från Nelly.se.

20e bilden: En bild på dina närmaste.

Jag har ju redan lagt upp bilder på de flesta i min närmaste familj, så tänkte att lite variation är bra. Här kommer istället en bild på de som står mig väldigt väldigt nära - min 2:a familj, Rose, Janne, Ronja och Nina.

Det var många år sedan nu som jag första gången satte min fot på Vallahills hemma hos familjen Hultberg. Det finns inget hem som inte är mitt eget (eller mammas) som jag någonsin känt mig så hemma i som i deras hem. De har stöttat mig genom mycket, och vi har också gjort mycket roligt tillsammans. Härliga dagar på stranden, fester, Kolmården, kryssning, tivoli i Helsingfors och allt möjligt! Jag älskar min extrafamilj, och det var riktigt tungt att flytta ifrån dem också, men jag försöker hälsa på dem varje gång jag är i Stockholm! 


Det här med att blogga..

Det verkar inte gå så bra för mig med bloggen. Jag tror mest att det beror på att jag inte har gjort någonting speciellt den senaste tiden som är värt att skriva om. Men jag ska försöka skriva lite oftare ändå! Jag lovar att försöka i alla fall.